Ruime regendouche die is geplaatst door R.V. Bouw- en Timmerbedrijf

5 tips voor een juiste indeling van de badkamer

Het ontwerpen van een nieuwe of te renoveren badkamer kan nog knap lastig zijn. Zo zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Van de afmeting van de ruimte tot de plaatsing van aansluitingen en leidingen. Daarnaast moet de nieuwe badkamer natuurlijk ook aansluiten bij uw wensen. Met onze tips voor een optimale indeling haalt u het meeste uit uw badkamer.

1. Teken de badkamer op maat

De badkamer is vaak een van de kleinste ruimtes in huis. Een efficiënte inrichting is daarom belangrijk om zoveel mogelijk van de badkamer te kunnen genieten en om de ruimte groter te laten lijken. Teken de ruimte zelf uit op schaal of ontwerp uw badkamer via een 3D ontwerpprogramma en bedenk wat er echt niet mag ontbreken in uw badkamer. Vervolgens kunt u aan de slag met de indeling. Een aannemer kan u daarbij goed helpen. Bijvoorbeeld met advies over de aansluitingen en het leidingwerk.

2. Ga creatief om met de ruimte

Een aannemer of badkameradviseur kan u ook helpen om creatief met de ruimte om te gaan. Misschien denkt u dat een bad geen optie is in uw badkamer, maar vaak zijn er meer mogelijkheden dan u denkt. Zo kan een ruimtebesparend bad met een schuine kant een goede optie zijn. Of wat dacht u bijvoorbeeld van het plaatsen van een scheidingswand? Zo kunt u bijvoorbeeld een inloopdouche creëren met aan de andere kant ruimte voor een bad.

3. Ga voor licht en ruimtelijk

Creëer een ruimtelijk gevoel door lichte kleuren te gebruiken. Kies voor strakke meubels en gebruik grote vloertegels. Grote vloertegels zorgen namelijk voor een optisch grotere ruimte. Plaats de ruimte bovendien niet te vol met accessoires. Een zwevend toilet zorgt ervoor dat u meer vloer overhoudt, wat minder vol oogt.

4. Stem de indeling af op het gebruik

Hoe uw ideale badkamer eruit moet komen te zien, is afhankelijk van het gebruik. Is het ’s ochtends spitsuur omdat de badkamer door meerdere gezinsleden wordt gebruikt? Zorg dan voor een ruimtelijke indeling en een dubbele wastafel. Of misschien wilt u uw badkamer omtoveren in uw persoonlijke mini-wellnesscentrum aan huis. Creëer dan ruimte voor een luxe whirlpool, sunshower of heuse sauna.

5. Kies voor vloerverwarming

Wat is er vervelender dan koude voeten in uw nieuwe sfeervolle badkamer? Vloerverwarming is daarom een goed idee bij een badkamerrenovatie. Ook fijn: die radiator kan meteen van de wand. Dat scheelt weer extra ruimte. Het aanleggen van vloerverwarming in de badkamer is een klus die u het beste kunt uitbesteden aan een deskundig aannemersbedrijf.

Bent u van plan om binnenkort uw badkamer te gaan verbouwen? R.V. Bouw- en Timmerbedrijf, hét aannemersbedrijf van Dordrecht en omstreken, helpt u graag verder. Wij creëren uw gedroomde badkamer! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *