woning uitbreiden met dakkapel

3 redenen om een dakkapel te laten plaatsen

Wanneer u in uw woning een zolderkamer heeft die u nauwelijks benut vanwege een gebrek aan ruimte of licht, dan kan het laten plaatsen van een dakraam of een dakkapel een oplossing zijn. Met beide kunt u uw zolder laten omtoveren tot leefruimte. Het aanschaffen en laten plaatsen van een dakraam is goedkoper dan dat van een dakkapel. Echter, de kosten hangen onder meer af van het materiaal dat u kiest: een houten of kunststof variant in verschillende kleuren en maten. Daar komt bij dat het laten plaatsen van een dakkapel een aantal voordelen met zich meebrengt, die de waarde van uw woning flink kunnen verhogen, dat op zich zelf ook als een voordeel gezien kan worden. In dit artikel beschrijven wij drie redenen om voor zo’n dakkapel te kiezen.

1. Met een dakkapel creëert u ruimte

Een van de redenen om een dakkapel te laten plaatsen, heeft te maken met het creëren van ruimte. Met een dakkapel wordt de beloopbare vloeroppervlakte van uw woning vergroot. Als het aankomt op de zolder, hebben heel wat huizen een zolder die zich niet leent tot gebruik als kamer, omdat daar maar weinig beloopbare vloeroppervlakte is. Immers, vaak staat het dak schuin, waardoor u enkel in het midden fatsoenlijk kunt lopen. Hierdoor wordt het gebruik van deze ruimte behoorlijk beperkt. Door een dakkapel te laten plaatsen, zijn de zijwanden van de zolder opeens wel toegankelijk (zélfs wanneer u rechtop staat) en heeft u er een ruimte bijgekregen die u nu wél kunt gebruiken als bijvoorbeeld slaap- of werkkamer.

2. Met een dakkapel stijgt de waarde van uw woning

Tevens stijgt de waarde van uw woning. Immers, hoe groter de (beloopbare vloer)oppervlakte, hoe hoger de waarde van uw huis. Ter voorbeeld: wanneer uw woning in de oude situatie nog 97 vierkante meter is, kunt u dit met het laten plaatsen van een dakkapel verhogen naar bijvoorbeeld 103 vierkante meter. Hierdoor komt u in een ander segment terecht. Daarnaast is een dakkapel natuurlijk een ware eyecatcher. En zo kunt u de investering die u op dit moment in een dakkapel doet, bij een eventuele verkoop van uw woning met gemak terugverdienen.

3. Met een dakkapel creëert u licht

Een andere reden waarom u voor een dakkapel zou moeten kiezen, heeft te maken met het creëren van licht. Een dakkapel zorgt namelijk voor extra lichtinval in een kamer, waardoor dit een nóg aangenamere plek zal zijn. Immers, meer natuurlijk licht zorgt voor een positief gevoel, ook omdat u meer van de buitenwereld ziet. Tevens kunt u dankzij de extra lichtinval besparen op energie. U kunt hierbij denken aan energie voor warmte en energie voor licht.

 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een dakkapel voor uw woning? Neem dan gerust contact met ons op. Wij komen graag bij u langs om u te adviseren en vrijblijvend een passende offerte aan te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *