kozijnen Dordrecht

Wat voor kozijnen passen bij mijn interieur? 3 tips

De kozijnen van ons huis zijn een vaak vergeten element. Wanneer u besluit om uw huis te verbouwen, uw interieur een make over te geven of om uw huis een opknapbeurt te geven, zijn de kozijnen vaak iets waar u pas het laatste aan denkt. En dat is zonde, want kozijnen bepalen het aanzicht van uw huis – zowel van binnen als van buiten! Wanneer u besloten hebt dat u ook uw kozijnen aan gaat pakken en nieuwe kozijnen wilt laten plaatsen door een aannemer, moet u eerst nog een keuze maken. In dit artikel geven we u drie tips die u helpen bij het uitzoeken van nieuwe kozijnen.

Match uw kozijnen bij uw interieurstijl

De interieurstijl in uw huis is een goede leidraad voor het kiezen van kozijnen. Bent u het type voor een modern, strak interieur en houdt u niet van tierelantijntjes en poespas? Dan zijn minimalistische kozijnen een mooie match voor u. U kunt het beste kiezen voor kozijnen die hier mooi op aansluiten, zoals kunststof of aluminium kozijnen. Deze kozijnen hebben een strakke uitstraling en zijn leverbaar in iedere gewenste kleur.

Hebt u een wat industriële en stoerdere woonstijl, dan kunnen stalen kozijnen prachtig passen in uw interieur. Deze kozijnen zijn robuust en sterk en kunnen grote raampartijen dragen – iets dat vaak gezien wordt in een industrieel interieur. Wanneer uw interieurstijl juist meer richting het landelijke en romantische gaat – een klassieker binnen de woonstijlen – dan zijn houten kozijnen wellicht de kozijnen die u zoekt. Houten kozijnen complimenteren de zachte kleuren en gezellige accessoires in uw huis en zijn een mooie, duurzame toevoeging.

Let op de mate van onderhoud

Ieder type kozijn vergt een andere mate van onderhoud. Ook dit kunt u laten meewegen in uw keuze. Wanneer u graag onderhoudsarme kozijnen wilt, dan zijn kunststof kozijnen de makkelijkste optie. Deze kozijnen hoeft u niet bij te houden en doorstaan weer en wind. Wanneer u het niet erg vindt uw kozijnen eens in de zoveel tijd van onderhoud te voorzien, dan kunt u ook voor houten kozijnen kiezen. Houten kozijnen zijn prachtig, maar hebben regelmatig een lik verf nodig en beschadigen ook sneller door bijvoorbeeld het weer, vocht of butsen en stoten.

Bepaal uw budget

Ook het kostenplaatje weegt natuurlijk mee. Het ene materiaal is duurder dan het andere en hier kunt u uw keuze ook van laten afhangen. Kunststof kozijnen zijn het goedkoopst. Houten kozijnen zijn iets duurder, waarbij we ook onderscheid maken in hardhout (tropisch en duurzaam) en zachthout. Deze laatste soort is net wat goedkoper. Aluminium en stalen kozijnen zijn het prijzigst en passen vaak wat beter in een ruimer budget.

Laat u adviseren door een specialist in kozijnen in Dordrecht

Wilt u nieuwe kozijnen laten plaatsen, maar bent u nog niet zeker van uw keuze? Dan kunt u zich uiteraard door ons laten adviseren. Wij zijn dé specialist op het gebied van kozijnen in Dordrecht, en we kunnen u als geen ander helpen bij het uitzoeken van kozijnen die passen in uw budget en bij uw wensen. Neem voor meer informatie vooral contact met ons op. Wij helpen u graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *