De populairste soorten deuren

Soorten deuren: 3 keer de meest voorkomende binnendeuren

Hebt u al eens ooit geteld hoeveel binnendeuren uw huis telt? Het zijn er vaak meer dan u verwacht. Met een deur scheidt u twee ruimtes of doorgangen van elkaar. Dat kan op heel veel verschillende manieren en de opties voor het kiezen van een binnendeur zijn dan ook eindeloos. Bent u op zoek naar een aannemer in Dordrecht die u kan helpen met het maken van een keuze en het plaatsen van een nieuwe binnendeur? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! In dit artikel nemen we u mee in de 3 meest voorkomende binnendeuren en lichten we kort wat mogelijkheden toe die u hebt in materiaal, afwerking, afmeting en kleur.

3 soorten binnendeuren

Grofweg kunnen we drie soorten binnendeuren onderscheiden. We kennen de gewone draaideur, die naar binnen of naar buiten kan draaien. Daarnaast is er de mogelijkheid tot eenzwaaideur, die vanaf beide kanten te openen is met zowel duwen als trekken en die vaak zelfsluitend is. Erg makkelijk wanneer er veel doorheen gelopen wordt – u kent ze wellicht wel van restaurants of ziekenhuizen. Als laatste kennen we ook de schuifdeur: een ruimtebesparende deur die daardoor erg praktisch is bij weinig ruimte voor het openen of sluiten van de deur.

Materiaal

Wanneer u gekozen hebt voor een model binnendeur hebt u de belangrijkste keuze gemaakt, maar volgen er nog een aantal andere cruciale beslismomenten. U kunt bijvoorbeeld gaan nadenken over het materiaal. Traditioneel kiest men vaak voor houten deuren, maar er zijn nog meer mogelijkheden! Denk bijvoorbeeld aan glazen deuren die prachtig staan in een modern interieur. Glazen deuren laten veel licht door maar maken wel goed zichtbaar wat er in een ruimte gebeurt en dat is niet altijd wenselijk. U kunt ook kiezen voor een metalen deur die geschikt is voor gebruik in bijvoorbeeld vochtige ruimtes, of fineerdeuren waarop een dun laagje fineer wordt geplakt waardoor hij niet meer geschilderd hoeft te worden.

Afwerking en afmetingen

Wanneer u een nieuwe binnendeur (of meerdere binnendeuren) laat plaatsen, kunt u zelf bepalen op welke manier deze deuren worden afgewerkt. U kunt kiezen voor een gelakte deur die volledig gelakt wordt geplaatst en waar u niets meer aan hoeft te doen, of voor een stijldeur waarop stijlen ter versiering kunnen worden aangebracht. Deze binnendeuren zijn vaak mooi in een rustiek interieur. De afmetingen van de deur wordt vooraf in overleg met u bepaald. Het is natuurlijk belangrijk dat de deur goed past. Soms kan het verstandig zijn om vanwege ruimtegebrek een schuifdeur te laten plaatsen. Hierbij adviseren wij u graag.

Kunnen wij u helpen bij het uitzoeken en plaatsen van een set nieuwe binnendeuren? Dat doen we graag! Neem vooral contact met ons op voor meer informatie of advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *