Twee dakkapellen boven elkaar plaatsen: kan dat?

U wilt twee dakkapellen boven elkaar: kan dat?

Het is tijd voor een grote verbouwing van uw woning. U hebt bijvoorbeeld behoefte aan meer ruimte of licht. Dan kunt u na gaan denken over het laten plaatsen van een dakkapel, of zelfs twee dakkapellen boven elkaar op verschillende verdiepingen. Het zal een prachtig resultaat opleveren, maar is het eigenlijk wel mogelijk? In dit artikel vertellen we u graag wat meer over de opties die u hebt wanneer u graag twee dakkapellen boven elkaar wilt laten plaatsen.

De voordelen van een dakkapel

Wanneer uw woning een schuin dak heeft, kan een dakkapel een uitkomst bieden. Door schuine daken is veel ruimte van uw woning niet bruikbaar zoals u wellicht zou willen, en een dakkapel lost dit probleem op. Met een dakkapel maakt u van de zolder een volwaardige ruimte in het huis, doordat u de extra meters dan wel goed kunt benutten. Ook zorgt een dakkapel voor een stuk meer licht in de woning, waardoor de zolder ineens een ideale ruimte wordt voor een extra slaapkamer, een werkplek of bijvoorbeeld een knutsel- of muziekkamer. Wanneer u kiest voor een dakkapel hebt u erg veel mogelijkheden. Er zijn veel verschillende soorten dakkapellen, die in verschillende uitvoeringen gemaakt en geplaatst kunnen worden. Zo wordt de ruimte precies zoals u voor ogen had.

Twee dakkapellen boven elkaar

Wanneer één dakkapel nog niet de ruimte creëert die u graag ziet in uw woning, kunt u nadenken over twee dakkappellen boven elkaar. Wanneer uw dakvlak groot genoeg is, kunt u kiezen voor het laten plaatsen van een dubbele dakkapel. Wanneer deze boven elkaar worden geplaatst, creëert u op meerdere verdiepingen extra licht en ruimte. Dit kan aan de voorkant, maar ook aan de achterkant van uw huis wanneer dit beschikt over twee schuine dakvlakken. Wij als aannemer in Dordrecht kan u alles vertellen over de mogelijkheden voor uw woning.

Vergunning

De vraag is natuurlijk of dit wel mag. Bouwtechnisch zijn er zeker mogelijkheden. Uiteraard kunnen onze specialisten samen met u bekijken welke mogelijkheden er specifiek voor uw woning zijn. Maar de uiteindelijke toestemming voor een dubbele dakkapel die boven elkaar geplaatst is, ligt bij de gemeente. Voor een dakkapel op het tweede dakvlak hebt u namelijk een vergunning nodig die door de gemeente wordt verstrekt. Het verschilt per gemeente of deze vergunning makkelijk uitgegeven wordt of niet, en ook de eisen voor het uitgeven van de vergunning kunnen verschillen. Het is dus belangrijk om eerst hiernaar te informeren voordat u met een aannemer aan de slag gaat.

Advies over twee dakkapellen boven elkaar

Bent u op zoek naar advies over de mogelijkheden van twee dakkapellen boven elkaar in uw eigen woning? Wij helpen u hier natuurlijk graag mee. U mag altijd contact met ons opnemen voor een vrijblijvende offerte en advies op maat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *