een goede aannemer in Dordrecht en omstreken

Op zoek naar een goede en betrouwbare aannemer? Hier moet u op letten

Bent u van plan uw huis te verbouwen, het dak te vervangen, vloerverwarming aan te leggen of hebt u een andere klus op het oog? Bij al deze en nog veel meer klussen die u eventueel aan uw huis kunt laten doen is het verstandig om een aannemer in de arm te nemen. Een aannemer realiseert uw gewenste bouwactiviteiten en coördineert deze. Het is daarom belangrijk om een goede aannemer te vinden. In dit artikel helpen wij u met een paar belangrijke tips, zodat u een betrouwbare keuze kunt maken! Zo vindt u voor iedere klus de juiste vakman.  

Wat doet een aannemer precies?

Een aannemersbedrijf is een externe partij die u in de arm kunt nemen en die uw bouwprojecten volledig oplevert. Voordat het project van start gaat worden in overleg de kosten en de termijn bepaald en de aannemer zorgt ervoor dat het project binnen de afgesproken termijn wordt opgeleverd. Bij het maken van een keuze voor een aannemer die bij u past kunt u op een aantal dingen letten. Wij zetten hieronder de belangrijkste punten voor u op een rij.

1.   Er is voldoende aandacht voor uw wensen

Een goede aannemer luistert naar uw wensen en vraagt door zodat uw vraag zo concreet mogelijk wordt en zoveel mogelijk details bevat. Op die manier kan een aannemer u zo goed mogelijk adviseren, u wijzen op extra werkzaamheden die u misschien over het hoofd ziet en worden misverstanden voorkomen. Vraag een aannemer ook gerust hoe hij omgaat met kritiek. Goede aannemers hebben namelijk een duidelijke en plezierige manier van communiceren, leggen afspraken goed vast en hebben altijd het beste voor met hun klanten.

2.   Eerdere ervaring

Het voelt prettig om met een aannemer samen te werken die eerdere ervaring heeft met soortgelijke opdrachten als de uwe. Dan weet u namelijk zeker dat de aannemer precies weet waar hij aan begint en dat er geen onverwachte beren op de weg tevoorschijn komen. Dit kunt u als leidraad gebruiken bij het zoeken naar een aannemer. Heeft de aannemer nog geen ervaring met uw vraagstuk? Het zou kunnen dat hierdoor de prijs wat lager wordt, maar daar neemt u wel een risico mee.

3.   Referenties

U kunt ook eens rondvragen in uw eigen omgeving bij vrienden, familie of kennissen die wellicht ervaringen met u kunnen delen. Handig is dat u dan direct het resultaat van de werkzaamheden uitgebreid kunt bekijken! U kunt uiteraard ook referenties opvragen bij de aannemer zelf, zodat u van eerdere klanten hoort of zij een prettige ervaring met de aannemer hebben gehad. Daarnaast kunt u op internet vaak ook extra informatie vinden die helpt bij het bepalen of de aannemer geschikt is voor het project.

4.   Transparante en duidelijke offerte

Een goede aannemer zorgt dat de offerte duidelijk is opgesteld en dat alle afspraken goed zijn vastgelegd. De offerte moet dus zo volledig mogelijk zijn en goed aansluiten bij uw lijst aan wensen en eisen. Door meerdere offertes op te vragen hebt u vergelijkingsmateriaal. Let bij de vergelijking niet alleen op de bedragen, maar controleer ook of alle werkzaamheden goed beschreven zijn, inclusief materialen en verwijzingen naar bijvoorbeeld tekeningen. Wij komen graag bij u langs om u te adviseren en vrijblijvend een passende offerte aan te bieden.

5.   Correcte planning

Grote bouwprojecten lopen vaak uit. Dat kan diverse oorzaken hebben, maar als opdrachtgever wilt u graag van tevoren weten waar u aan toe bent. Een goede aannemer hanteert een duidelijke planning en informeert u van tevoren over de planning van de werkzaamheden. Vraag de aannemer wat de gevolgen zijn als u zelf tussentijds nog aanvullende wensen heeft én wat de afspraken zijn als de aannemer zelf uitloopt met zijn werkzaamheden.

R.V. Bouw- en Timmerbedrijf inventariseert uw wensen zo volledig mogelijk. Ook verzorgen wij tijdens de uitvoer de gehele coördinatie tussen verschillende disciplines. Zo werken we efficiënt en blijven de werkzaamheden binnen de planning.

Maak een weloverwogen keuze

De bovenstaande punten kunt u meenemen in uw keuze voor een goede aannemer. Met deze tips in uw achterhoofd weet u zeker dat u een weloverwogen keuze kunt maken. Bent u op zoek naar een goede aannemer in Dordrecht? Neem gerust vrijblijvend contact  met ons op. Wij nemen graag de mogelijkheden met u door voor uw project!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.