Ruime regendouche die is geplaatst door R.V. Bouw- en Timmerbedrijf

5 tips voor een praktische badkamer indeling

Het ontwerpen van een nieuwe of te renoveren badkamer kan soms een behoorlijke uitdaging zijn. Er zijn namelijk verschillende zaken om rekening mee te houden, van de afmetingen van de ruimte tot het plaatsen van aansluitingen en de leidingen. Als de badkamer eenmaal gerenoveerd of gebouwd is, kunt u niet meer terug. Daarom is het belangrijk om over dit soort zaken na te denken.  Ook moet de nieuwe badkamer natuurlijk goed aansluiten bij uw wensen en persoonlijke smaak. In dit artikel geven we u een aantal tips waarmee u kunt zorgen voor een ideale indeling van uw nieuwe badkamer!

1. Teken de badkamer op maat

De badkamer is vaak een van de kleinste ruimtes in huis. Een efficiënte inrichting is daarom belangrijk wanneer u zoveel mogelijk van de badkamer wilt kunnen genieten. Ook kan de juiste indeling de ruimte van de badkamer groter laten lijken. Wanneer je de badkamer op maat tekent of op maat via een 3D ontwerpprogramma invoert, kan er ook niets misgaan met de afmetingen en weet u precies wanneer u ergens teveel of te weinig ruimte voor rekent. In deze tekenfase is het belangrijk om te bedenken wat er absoluut niet in de badkamer mag ontbreken, zodat dit zeker past in de plannen. Als u dat hebt gedaan, kunt u aan de slag met de indeling. Bij deze klus kan een aannemer u goed helpen, bijvoorbeeld door u advies te geven over de aansluitingen en het leidingwerk.

2. Ga creatief om met de ruimte voor een ideale badkamer inrichting

Een aannemer of badkameradviseur kan u ook helpen om creatief met de ruimte om te gaan. We zijn vaak geneigd in problemen te denken, in plaats van in oplossingen. Er wordt bijvoorbeeld vaak gedacht dat er in een kleine ruimte geen plek is voor een bad of een dubbele douche. Misschien denkt u ook dat een bad geen optie is in uw badkamer, maar vaak zijn er meer mogelijkheden dan u denkt! Zo kan een ruimtebesparend bad met een schuine kant een goede optie zijn. Of wat dacht u bijvoorbeeld van het plaatsen van een scheidingswand? Zo kunt u bijvoorbeeld een inloopdouche creëren met aan de andere kant ruimte voor een bad.

3. Creëer ruimte met een lichte sfeer

U kunt uw badkamer veel ruimtelijker en groter laten lijken door te kiezen voor lichte kleuren. Wanneer u kiest voor een donkere kleur in de badkamer, doet de ruimte optisch juist kleiner aan. Naast lichte kleuren kunnen grote vloertegels de ruimte ook groter maken, net zoals strakke meubels met weinig opsmuk. Wanneer je veel accessoires in de badkamer plaatst kan dit er namelijk zorgen dat de badkamer vol en klein aanvoelt. Een andere goede tip is een zwevend toilet: doordat dit geen vloeroppervlak in beslag neemt, geeft dit ook een ruimtelijker gevoel.

4. Stem de indeling af op het gebruik

Hoe uw ideale badkamer eruit moet komen te zien, is afhankelijk van het gebruik. Is het ’s ochtends spitsuur omdat de badkamer door meerdere gezinsleden wordt gebruikt? Zorg dan voor een praktische badkamer indeling met een dubbele wastafel. Misschien wilt u uw badkamer juist omtoveren in uw persoonlijke mini-wellnesscentrum aan huis waar u zich heerlijk terug kunt trekken om te ontspannen. Dan liggen de prioriteiten misschien juist bij het creëren van een ideale badkamer indeling met ruimte voor een luxe whirlpoolSun shower of zelfs een heuse sauna.

5. Kies voor vloerverwarming

Een goede tip die vaak vergeten wordt bij het creëren van de perfecte badkamer indeling, is dat de radiator vaak veel ruimte in beslag neemt. En dat terwijl we daar tegenwoordig een perfecte oplossing voor hebben: vloerverwarming. Het installeren van vloerverwarming creëert ruimte in de badkamer en neemt een vervelend ongemak weg. U hebt na het installeren van vloerverwarming namelijk nooit meer koude voeten wanneer u de tegels opstapt! Vloerverwarming is daarom een goed idee wanneer u begint met een badkamerrenovatie. Het aanleggen van vloerverwarming in de badkamer is een klus die u het beste kunt uitbesteden aan een deskundig aannemersbedrijf.

Bent u van plan om binnenkort uw badkamer te gaan verbouwen? R.V. Bouw- en Timmerbedrijf, hét aannemersbedrijf van Dordrecht en omstreken, helpt u graag verder. Wij creëren uw gedroomde badkamer! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *