Uw deurkozijn vervangen? Dit zijn de opties

Deurkozijn vervangen? Dit zijn uw opties

Zijn een of meerdere van uw deurkozijnen aan vervanging toe? Dan komt daar veel bij kijken. U moet onder andere goed weten om welke afmetingen het gaat, de kosten die u maximaal wilt investeren in nieuwe deurkozijnen en u wilt natuurlijk een beeld hebben van de mogelijkheden van uw woning – dit kan namelijk nog wel eens verschillen. Ook zijn de opties voor de deurkozijnen zelf erg uitgebreid. Wij helpen u graag bij het geven van een duidelijk overzicht van de opties bij het kiezen voor een nieuw deurkozijn. Bent u op zoek naar een aannemer in Dordrecht die u bij deze klus kan helpen? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Materiaal van het deurkozijn

De meeste kozijnen worden traditioneel gezien van hout gemaakt, maar tegenwoordig is er steeds meer mogelijk. Houten deurkozijnen hebben iets van hun populariteit moeten inleveren met de komst van aluminium, kunststof en sinds enkele seizoenen zelfs stalen deurkozijnen – die vooral worden ingezet als de plek brandveilig moet zijn. Houten deurkozijnen zijn sfeervol, authentiek en gaan lang mee, tot wel 75 jaar. Het nadeel is dat het duurder is en meer onderhoud nodig heeft.

Aluminium deurkozijnen isoleren beter, zijn onderhoudsvrij en kunnen uw interieur een mooie, moderne uitstraling geven. Daarnaast zijn ze minder duur dan houten kozijnen, nog een reden waarom men tegenwoordig steeds vaker voor aluminium kiest. Het nadeel van aluminium is dat het minder lang mee gaat. Na 40 tot 50 jaar moet het namelijk weer vervangen worden.

Een andere populaire optie is kiezen voor kunststof deurkozijnen. Deze kozijnen zijn betaalbaar, behoeven weinig onderhoud en isoleren erg goed. Daarnaast gaan ze lang mee, iets langer dan aluminium kozijnen. Denk aan zo’n 50 jaar! Een nadeel van kunststof kozijnen is dat u ze niet meer goed kunt bewerken. Wanneer u ze uitzoekt, kunt u bijvoorbeeld de kleur niet meer veranderen. Ook past de stijl van kunststof kozijnen niet bij iedere interieursmaak.

Verschil deurkozijn binnen en buiten

Er zijn verschillen tussen deurkozijnen die u binnenshuis laat plaatsen of die u juist aanschaft voor buitenshuis. Deurkozijnen voor buitenshuis moeten voldoen aan strengere eisen en andere specificaties. Dat komt omdat een voordeur of achterdeur stevig moet zijn en een inbreker moet er minimaal 5 minuten over doen om in te breken. Er is sterker deurbeslag nodig en het materiaal van de kozijnen is vaak ook anders, waardoor een deurkozijn voor buiten vaak ook duurder is dan een deurkozijn dat u binnen laat plaatsen.

Deurkozijn met extra’s

Tegenwoordig zijn er tal van verschillende opties voor de stijlen van uw deurkozijn. Wij helpen u graag bij het uitzoeken van de opties die bij u passen en laten u graag de mogelijkheden zien. U kunt bijvoorbeeld nadenken over extra lichtinval door glaswerk boven of aan de zijkant van uw deur te plaatsen. Ook kunt u de deurkozijnen nog minder inbraakgevoelig maken met bepaalde maatregelen.

Bent u op zoek naar een aannemer die u snel kan voorzien van prachtige, nieuwe deurkozijnen? Neem dan vooral vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.