hoe lang is een deur

Hoe lang is een deur eigenlijk? Dit zijn de verschillende opties

Deuren zijn een essentieel onderdeel in uw woning. Na jaren intensief gebruik kan het nodig zijn om een deur te vervangen. Of misschien wilt u een deur creƫren op een plek waar er nu nog geen zit. De vraag hoe lang een deur eigenlijk is, is dan een logische vraag om te stellen. De deur die u koopt moet immers wel goed passen in de deuropening. Daarom geven we u in dit artikel antwoord op deze vraag.

De standaard afmetingen van een deur

Als aannemersbedrijf Dordecht zijn we dagelijks bezig met het realiseren van bouwprojecten voor onze klanten. Hierbij komen we in aanraking met allerlei verschillende binnen- en buitendeuren. Wij weten dan ook dat er veel verschillende deuren zijn. Er zijn een aantal standaardmaten die voor deuren gebruikt worden. Qua lengte gaat het om de volgende maten:

  • 201,5 centimeter
  • 211,5 centimeter
  • 231,5 centimeter

In nieuwbouwhuizen worden er vaak deuren van 231,5 centimeter gebruikt. In oudere huizen zijn de deuren vaak wat minder hoog. Daarnaast zijn er ook huizen waarin de deuren op maat gemaakt zijn. Deze kunnen dan afwijkende maten hebben. Daarom is het niet zomaar te zeggen hoe lang een deur is. Als u een deur wilt vervangen is het daarom altijd aan te raden om de huidige deur eerst goed op te meten.

Nieuwe deuren realiseren

Als u nieuwe binnen- of buitendeuren nodig heeft, is het dus altijd goed om de huidige deuren op te meten. Moet de nieuwe deur komen op een plek waar nu nog geen deur zit? Dan bepaalt u zelf welke hoogte en breedte de nieuwe deur moet krijgen. Hierbij kijkt u naar de muur waar de deur in moet komen. Wat past er het beste qua afmetingen in deze muur en wat heeft uw eigen voorkeur? Het is zelfs mogelijk om een deur op maat te laten maken, zodat deze helemaal perfect aansluit op uw visie. Hoe lang uw deur is, bepaalt u in dit geval dus zelf.

Wij helpen u met uw nieuwe deuren

Heeft u een project waarbij u nieuwe deuren nodig heeft? Dan helpen wij u graag bij het realiseren van deze deuren. Hoe lang de deur ook moet zijn, wij zoeken graag met u naar een passende oplossing. We leveren zowel houten als kunststof producten, waardoor er altijd een oplossing voor uw wensen is. Wilt u meer weten of heeft u advies nodig? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.