Wat zijn de kosten van een dakkapel?

Een dakkapel kan het aanzicht van uw huis en uw wooncomfort enorm veranderen. Hij creëert meer sta-ruimte en zorgt er ook voor dat er meer daglicht binnenkomt in de kamer waar de dakkapel geplaatst wordt. Het laten plaatsen van een dakkapel kan snel en betaalbaar gebeuren. In dit artikel bespreken we de voordelen van een dakkapel en de positieve effecten die het kan hebben op uw huis. Daarnaast schetsen we een kostenplaatje, zodat u weet waar u op kunt rekenen.

Voordelen van een dakkapel

Er zijn een aantal verschillende redenen die u kunnen overhalen om een dakkapel te laten plaatsen. Allereerst creëert een dakkapel meer ruimte in de kamer waar hij wordt geplaatst (vaak de zolderkamer). Dat betekent dat er meer ruimte is die kan worden ingezet voor het opbergen van spullen, het plaatsen van een bureau of gewoon een ruimtelijker gevoel. Daarnaast komt er met een dakkapel veel meerlichtnaar binnen, waardoor de ruimte voortaan een mooie lichtinval heeft. Ook is er een mooier uitzicht wanneer je naar buiten kijkt. Een dakraam maakt dat je naar boven kijkt en vaak alleen de lucht ziet, maar met een dakkapel kun je verder kijken en de horizon zien, waardoor je altijd geniet van een weidser uitzicht.

Hoe wordt een dakkapel geplaatst?

Het plaatsen van een dakkapel hoeft niet veel tijd in beslag te nemen, zeker niet wanneer u kiest voor een prefab dakkapel. In dat geval kan de dakkapel namelijk in een dag worden geplaatst. Voor een dakkapel wordt er een gat in uw dak gemaakt met precies de juiste afmetingen. Een traditionele dakkapel plaatst men balk voor balk, maar prefab dakkapellenworden in een keer op het gat geplaatst met behulp van een kraan. De zijkanten en het dakje zitten al tegen de dakkapel aan en hetzelfde geldt voor het kozijn. Het glas en de rolluiken worden er op dat moment ook op aangebracht. Uiteraard wordt er daarna gezorgd voor een afwerking tot in de puntjes: de aansluitingen worden 100% waterdicht opgeleverd en er wordt gezorgd voor een goede isolatie en tochtkering.

Hoeveel kost een dakkapel?

Met een dakkapel investeert u in ruimer wonen. Ons aannemersbedrijf in Dordrecht kan u uitstekend adviseren over het juiste ontwerp in een passende stijl. De prijs van een dakkapel is afhankelijk van het model, de dakschuinte, de breedte, de hoogte, het materiaal en de eventuele extra opties waar u voor kiest. Al deze criteria worden meegenomen in de uiteindelijke prijs. U kunt ervan uitgaan dat een dakkapel, afhankelijk van deze opties en inclusief plaatsing, u tussen de €3.000,- en €8.000,- euro zal kosten. Gemiddeld ligt de prijs van een dakkapel rond de €4.850,- euro.

Bent u op zoek naar een aannemer die het hele proces van begin tot eind met u kan doorlopen? Neem dan vooral contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen u graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.