Opbouw met openslaande deuren - R.V. Bouw- en Timmerbedrijf

Uw huis uitbreiden met een extra verdieping, nokverhoging of dakkapel

Zou u graag meer woonruimte hebben, maar wilt u niet verhuizen? Er zijn vele mogelijkheden om uw huidige woning uit te breiden en zo meer leefruimte te realiseren. Zo kan op een plat dak bijvoorbeeld een complete extra verdieping gemaakt worden, maar ook voor een schuin dak zijn er legio aan mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan extra woonruimte in de vorm van een opbouw of een nokverhoging. Dit zou voor u weleens de ideale oplossing kunnen zijn! Bent u benieuwd geworden? In dit artikel bespreken wij een aantal mogelijkheden.

Realiseer een extra verdieping door het plaatsen van een dakopbouw

Krijgt u gezinsuitbreiding en wilt u daarom extra slaapkamers, of bent u toe aan een kantoor aan huis? Wat de reden voor uw uitbreidingswensen ook is; met een extra verdieping op uw huis creëert u eenvoudig veel extra leefruimte. Door een dakopbouw te plaatsen hoeft u bovendien geen deel van uw tuin in te leveren. En wat dacht u van de combinatie met een mooi dakterras aan uw slaapkamer of kantoor? Naast de mogelijkheid voor extra woonruimte, is ook een dakterras op een plat dak heel eenvoudig te realiseren. Een dakopbouw kan worden gemaakt in de bouwstijl van uw huidige woning, maar u kunt er ook voor kiezen van de extra verdieping een echte eyecatcher te maken. Het loont om van tevoren goed na te denken over het aanzicht van uw woning en de materialen die u graag terug zou willen zien in de dakopbouw. Ons advies is dan ook om in zee te gaan met een erkend aannemersbedrijf in Dordrecht, zodat u een compleet een eerlijk advies kunt inwinnen met betrekking tot de mogelijkheden en kosten.

Extra ruimte door een nokverhoging of dakkapel

Heeft uw woning geen plat dak? Geen paniek: ook als u een schuin dak heeft, zijn er eindeloos veel mogelijkheden om extra leefruimte te creëren. De bekendste vorm voor het uitbreiden van een woning met schuin dak is de dakkapel, maar u kunt er ook voor kiezen om een nokverhoging op uw dak te plaatsen. Vooral bij een schuin aflopend dak is de nokverhoging een slimme keuze. Maar wat is nu precies het verschil tussen een nokverhoging en een dakkapel? Een nokverhoging is een soort dakkapel met een verhoogde nok. Hierdoor realiseert u meer ruimte dan bij het plaatsen van een dakkapel. Er zijn twee soorten nokverhogingen: een eenzijdige en een tweezijdige nokverhoging. Zoals de omschrijving al doet vermoeden, wordt bij een eenzijdige nokverhoging het dakvlak aan één zijde verlengd. Bij een tweezijdige nokverhoging gebeurt dit over het hele dak, waardoor het dak als het ware omhoog getild wordt en extra ruimte wordt gecreëerd.

 

woning uitbreiden met dakkapel

Hoe ziet een nokverhoging er aan de binnenkant uit?

Of u nu kiest voor een dakkapel of nokverhoging: uw opbouw wordt door ons altijd op maat gemaakt. De opbouw wordt volledig aangepast aan het dak van uw woning zodat deze zowel in het exterieur als interieur oogt alsof hij er altijd al is geweest. Voor de afwerking van de dakkapel of nokverhoging aan de binnenkant heeft u keuze uit eindeloos veel materialen. Hoewel u zelf de indeling en het design kunt bepalen, raden wij aan dit altijd in samenwerking met een erkend aannemer te doen. Een specialist, zoals R.V. Bouw- en Timmerbedrijf, zal u eerlijk voorlichten over de voor- en nadelen van het gebruik van verschillende materialen en bekijkt, samen met u, de beste en mooiste oplossing voor uw persoonlijke situatie. Zo bent u niet alleen verzekert van het mooiste, maar ook van het meest duurzame en gebruiksvriendelijke resultaat.

De kosten van een nokverhoging op rij

Houdt u er rekening mee dat de kosten voor het plaatsen van een dakopbouw, dakkapel en nokverhoging uiteenlopen. De kosten kunnen variëren en zijn afhankelijk van zowel de grootte als de gebruikte materialen van de opbouw. Naast de kosten die worden gemaakt voor de opbouw en plaatsing hiervan, heeft u voor een dakopbouw, dakkapel of nokverhoging in de meeste gevallen een vergunning nodig. Voor het aanvragen van deze vergunning is een goede tekening en constructieberekening van een bouwkundig architect nodig. Indien u het project laat uitvoeren door R.V. Bouw- en Timmerbedrijf, kiest u voor een totaalpakket. Wij nemen u het aanvragen van de benodigde vergunningen dan ook graag uit handen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het plaatsen van een opbouw of een nokverhoging bij u thuis? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.