Binnenmuur

Uw woonruimte anders indelen? Pas uw wanden aan!

Begint het te kriebelen bij de aanblik van uw woonkamer? Is het tijd om de woonruimte anders in te delen? Dat kan natuurlijk simpel door het verschuiven van wat meubels, het aanschaffen van wat nieuwe accessoires of door een likje verf op de muur. Maar uw woonruimte krijgt pas echt een nieuwe aanblik met aangepaste wanden. Een goed aannemersbedrijf kan u hier gemakkelijk bij helpen. Zodat u niet hoeft te verhuizen, maar toch het gevoel heeft op een compleet nieuwe plek te zijn beland.

Het aanpassen van de binnenmuren

Natuurlijk kunt u niet zomaar elke muur uit uw woning slopen om de sfeer in huis aan te passen. Sommige muren zijn dragend, wat betekent dat het gewicht van de verdieping en de kap op deze muren steunt. Verwijdert u een draagmuur? Dan is de gehele constructie van uw woning in één klap onveilig geworden. Een kundige aannemer zal u behoeden voor deze fout en kijkt met u mee welke opties wél tot de mogelijkheden behoren. Dat kan bijvoorbeeld het doorbreken van een draagmuur zijn. U kunt dan wel profiteren van meer licht en een ruimtelijker effect, maar de constructie van uw woning lijdt er niet onder.

Van sloop naar opbouw

Natuurlijk wilt u niet alleen muren verwijderen om een nieuwe look van uw woonruimte te creëren. Het plaatsen van een nieuw wandje is minstens zo belangrijk. Het bekende ‘balzaaleffect’ is vaak niet wenselijk; het heeft de voorkeur om her en der wat wandjes te plaatsen, zodat er een warme en intieme sfeer ontstaat. Bedenk welk deel van de open ruimte u waar voor wilt gebruiken en ontdek op die manier waar wanden terug moeten komen. De zithoek kan zo worden afgescheiden van de eethoek en een studieruimte apart van de rest van de vertrekken is natuurlijk aan te raden.

De techniek

Bij het verwijderen en opnieuw plaatsen van wanden, is het belangrijk dat een specialist ervoor zorgt dat het leidingwerk geen schade oploopt. Dit moet nauwkeurig worden weggewerkt in de nieuwe wand zodat water- en elektriciteitsleidingen gewoon doorgetrokken kunnen worden. Bovendien kunt u de isolatiewaarde van uw woning verbeteren met het plaatsen van nieuwe binnenmuren. Ook het wegwerken van verlichting in de muren is een optie en natuurlijk kunt u meer stopcontacten en lichtschakelaars aanbrengen dan u op dit moment heeft.

Al met al komt er nog best wat kijken bij het aanpassen van uw wanden. Neem gerust contact op om meer te weten te komen over de mogelijkheden voor uw woning. We helpen u graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.